Lees alle essays

Haalbaar of niet haalbaar

Voor de cursus bedrijfsbeheer die ik gevolgd heb, moest ik ook tegelijkertijd werken aan mijn haalbaarheidsstudie.

Volgens de haalbaarheidsstudie die ik opgemaakt heb, zou het in theorie mogelijk moeten zijn dat mijn project een succes word.

Toch heb ik serieuze bedenking desbetreffende de werkelijke haalbaarheid in de praktijk. In de haalbaarheidsstudie word er voornamelijk van uitgegaan dat er klanten aanwezig zijn en dat zij ook (tijdig) betalen. Deze soort van studie is voornamelijk gebaseerd op ramingen dat men maakt. Op zich zouden er wel klanten moeten zijn, er is een markt. Maar waar ik mij vooral zorgen om maak is die opstart fase. Want uiteraard in het begin zal die raming niet haalbaar zijn.

Nu dat ik geen ondersteuning krijg van de StartersLabo, is het een volledig ander verhaal.

  /  Permalink  /